Kauan on tässä blogissa taas ollut hiljaista, mutta en minä ihan toimettomana ole ollut. En kyllä ole paljoakaan saanut aikaiseksi, mutta jotain pientä kuitenkin. Tänään kokeilin ekaa kertaa värjätä lankaa Jari Mäeltä ostetuilla Kool Aideilla.

Tässä värit/maut:

71551.jpg

Sitten sellainen väliaika tiedotus, että mulla ei ollut kuin pieni aavistus siitä, mitä aion tehdä. Ihan sata varma en ollut mistään mitä tein. Mutta eipä anneta sen haitata.

Tämä on värjätty kahdella värillä, mutta kuten seuraavassa kuvassa huomaatte...

71552.jpg

Väreistä tuli tosi hailakat, eikä siitä edes juurikaan huomaa, että olis kahdella värillä tehty. Tuon toisen vyyhdin sitten vain törkkäsin mansikan makuiseen liemeen kun ei oikein enää mielenkiintoriittänyt pätkävärjättyyn lankaan... Kun tuo eka meni ihan vituralleen. Tuossa kuvassa ovat käyneet jo mikrossa molemmat lämmittelemässä 2 kertaa 2 minsaa täydellä teholla.

71553.jpg

Ja tarkka taisi huomata, että värejä oli alunperin neljä ja käytetty on vasta kolme. Neljänteen väriin törkkäsin valkoisen Novitan Tennesee kerän. Siitä ei nyt tällä kertaa ole kuvaa. Nuota joka väriä on vielä yksi pussi kutakin jemmassa ja suunnitellut olen tilaavani Jari Mäeltä lisää. Koska aijon vielä joskun onnistuakin värjäilyissäni. Tuohon mansikanmakuiseen vyyhtiini olen kyllä tyytyväinen. Ja pieni vinkki vielä, vaikka mäkin kyllä suojasin kylppärin lattian hyväksi muovilla ennen värjäyksen aloitusta, niin väriä pääsi siitä huolimatta karkaamaan lattialle. Laattojen päältä väri lähti ihan pyyhkimällä, mutta saumojen kohdat oli paikoin komean punaiset... Vähän jo iski paniikki. Lattia piti saada puhtaaksi ennenkuin Janne tulee töistä. Ei muuta kuin Kloriitti purkki kauniiseen käteen ja johan taas saumat kiiltää. Ja mies ei saa koskaan edes tietää... ;)

Varastossa oli yksi valkoinen hahtuva kerä, jonka haluaisin värjätä. Onko kukaan värjännyt hahtuvaa? Miten onnistuu? Vai onnistuuko ollenkaan?

Tämä sukat ovat olleet jo kuukauden päivät valmiina, päättelemättä tosin ovat vieläkin.

71554.jpg

Ohje: Mukautettu ohje Feather and Fan mallista, kirjasta: Socks Socks Socks

Lanka: Novitan Nalle, lehmuksen vihreänä

Puikot: 3mm

Tuulian ohjeella olen myös tehnyt kelttisukkia.

71550.jpg

Lankana Novitan Nalle, puikot 3mm. Kuva on huono, ei tee oikeutta kauniille kuviolle sukassa. Tuulian tekemän ohjeen perusteella sukkaa on suhkot helppo tehdä. Ohjeet ovat loistavat ja riittävän pikkutarkat! Ihanaa kun joku viitsi meille noita ohjeita väsäillä!

Ja lopuksi vielä tuleva motoristi toivottaa kaikille motoristeille ja muillekin turvallisia kilometrejä!!

71555.jpg