Eilen sain valmiiksi ommeltua Leeville housut. Olis valmistunut aikaisemminkin, mutta "pieni" mokailu hidasti valmistumista. Ekana ompelin taka- ja etulahkeet keskenään yhteen. Vyötärökaitaletta mallaillessani paikoilleen, aloin ihmetellä, että miten nää on näin hassun näköiset ja malliset housut. Ei auttanut kuin purkaa. Sivu- ja haarasaumat jouduin purkamaan. Inhoan purkamista. Harkitsit jo leikkaavani uudet kankaat, mutta purin kuitenkin. Seuraavana iltana ompelin housut uusiksi kasaan ja sain ne valmiiksi asti. Mutta eivät mahtuneet Leeville... Ohjeessa käskettiin ommella 1,5cm tukinauha vyötärökaitaleeseen. Tein työtä käskettyä ja ompelin koko resorin ympäri tukinauhan... Siitä syystä housut ei mahtunut reisistä ylös päin. Taas jouduin purkamaan. Purin kaitaleen housuista irti ja tukinauhan resorista irti. Ja aloin pähkäillä, että miten hitossa se sitten tulee. Luin ohjetta uudestaan ja uudestaan... Kunnes silmiini osui teksti, että tukinuhaa ommellaan vain pikkupätkä siihen kohtaan, mihin tulee sirkkarenkaat (Oliko se tuo se oikea nimitys niille rinkuloille?). Ja melkein voisin lyödä pääni pantiksi, että tuo teksti pätkä ilmestyi vasta jälkikäteen tuohon mun lehteen. Se ei ihan varmasti siinä ollut kun aikaisemmin luin ohjetta... ;-/ Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt on housut valmiit ja hyväksi havaitut.

90057.jpg

Olen tyytyväinen loppu tulokseen. Ja muistutuksena vielä, että vasta opettelen ompelua. Ekat koskaan ompelemani housut! Kaavat on uusimmasta Ottobre lehdestä. Koko on 80, mutta olis saanut olla ehkä seuraava koko tai ainakin olis pitänyt vähän tehdä korkeampi vyötärö. Mutta kivat käyttö housut! Mutta tosi huonolaatuista kangasta! Eipä se paljoa maksanutkaan. 4,9 euroa metri. Tämän päivän on housut olleet pojalla jalassa ja NYT JO on aika nukkaantuneet. Nyt ovat menossa pesuun, saa nähdä tulevatko minkänäköisenä ulos. Täytyy kyllä laittaa sitten lähikuvaa tuosta kankaasta pesun jälkeen. Harmittaa kun oli niin huonoa kangasta, vaikka kaippa tuon olis pitänyt hinnastakin arvata...

Tässä kuva aikaisemmin valmistuneesta vauvan nutusta. Nuttu on kaverini pikkuiselle tytölle. Kuvassa hihat on jotenkin hassusti, olis vissiin pitänyt asetella vähän paremmin.

90058.jpg

Tiedot:

Malli: Modan Suloiset vauvaneuleet- liite

Lanka: Sirdar Snuggly 55% nylon 45% acrylic

Puikot: helmineuleessa 3,5mm,  muuten 4mm

Langat menekki: Vähän reipas 50g

Ja tämä sai erään 3 vuotiaan pienen pojan erittäin iloiseksi tänään!

90059.jpg

Leikkimökin on tehnyt isäni ja tänään toivat sen tänne meille. Peetu on niin tohkeissaan mökistä. Mökki pitää vielä maalata, seinät punaiseksi ja nurkkalaudat, ikkunan puitteen jne. valkoiseksi. Ja kalustaa täytyy myös. Ja Peetu haluaa verhot, joissa on pallukoita. ;-) Niin kaunis leikkimökki!