Päätin liittyä laihdutusprojektiin! Tarkoitus olisi siis pudottaa lankavaraston määrää 10% ja siinä ohessa myös kutojan painoa samaiset 10% tai toisinpäin. Ihan kuinka vaan. Ja että tiedän paljonko pitää kutoa loppuvuoden aikana, piti inventoida langat. Ei muuta kuin härkää sarvista...

833788.jpg

Tuossa kuvassa lankamäärä ei näytä kovin pahalta. Mutta nuo isot vetolaatikot ja ihan piripinnassa ja pullollaan ja tuossa tasolla on myös pussi ja laatikko poikineen.

833789.jpg

Kutoja työssään! Ja kuten kuvasta näkyy, kaaos on valtava ja 10% painonpudotukseenkin on varaa... ;)

833791.jpg

Siinäpä he ovat! Jokainen kerä käyty läpi ja kirjattu kansiin ja punnittu! Mutta paljon lankaa sitten kaiken kaikkiaan on? Itse etukäteen arvelin omistavani maksimissaan 20kg lankaa. Mutta, mutta...

Jos pelkästään Novitalaisia lankoja on 6,8kg, sukkalankoja 2,8kg, puuvillaa 3,6kg ja mohaireja ja huivilankoja 2,9 kg niin äkkiäkös kiloja tulee. Pelkästään jämä keriä oli 2,6kg ja kuka hittolainen tähän huusholliin on ostanut tekokuitu lankoja yli 2kg?! Ikinä en tuu niistä mitään tekemään.( Jos on tarvetta, niin halvalla lähtee!)  Mutta lopullinen lanka määrä oli 30, 345kg!! Mun siis pitäis kutoa 3,034kg lankaa neljässä kuukaudessa?! Heh, taitaa meikäläisen kutomavauhdille olla mahdoton tehtävä, mutta ei auta kuin yrittää!

Lievittääkseni omaa morkkistani ja todistaakseni teille, Rakkaat lukijat, että kudonkin vielä, niin saanen esitellä Leevin setin. Saahan pikkupojan jutuissa olla vähän pörrölankaa, saahan?! ;)

833785.jpg

Leevin pörrölapaset

Malli: omasta päästä

Lanka: Novitan 7 veljestä ja Julia käsityölanka

Langan menekki: 58g

Puikot: 4mm ja 3mm bambut

833786.jpg

Leevin pörrösukat

Malli: omasta päästä

Lanka: Novita 7 veljestä ja Julia käsityölanka

Langan menekki: 51g

Puikot: 4mm ja 3mm bambut