<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Lomalta palattiin kotiin tänään. Matka meni hyvin ja kaikilla oli hauskaa. Tästä tulee aika pitkä postaus, joka myös sisältää paljon kuvia.

 

Viime viikon perjantaina siis pakattiin auto ja ajeltiin Jalasjärvelle.

 

Jotainhan sieltä matkalta tarttui mukaan: 

736417.jpg

 

Matkalla kävin Kauhavan kangasaitassa ja mukaan tarttui pari vyyhtiä Huopalankaa:

736418.jpg

 

Ihanat värit:

736420.jpg

 

Ja pari tötsää vinyyli(?)lankaa:

736422.jpg

 

Näistä vois olla kiva tehdä jouluksi liinoja. Mitähän muuta näistä vois tehdä?

736421.jpg

 

Lauantaina käytiin Jannen kans ajelemassa ja kuinkas ollakaan päädyimme Tapion kauppaan. ;) Ja oikeesti piti vähän aikaa seistä suu auki ja silmät pyöreenä kun astui Tapion kauppaan sisään! Huonekalut oli saanu lähteä ja koko kauppa oli nyt lankojen käytössä. Uutena oli tullut tukkutori, josta sai ok hintaan ison satsin lankaa. Ja harmittikin, että olin just Cittarista ostanut 7 kerää Tenneseetä, samalla hintaa olisin saanut Tapiolta 10 kerää tukkutorista!

 

Vähän yleiskuvaa. Kuva on otettu Jannen kännykällä.

736703.jpg

 

 

Tapiolta tarttui mukaan:

5 vyyhtiä Kamenaa:

736426.jpg 

Pari kerää Ibizaa:

736427.jpg

4 kerää Jannea (edellisten Jannejen jatkoksi)

736430.jpg

Sukkalankoja:

736431.jpg

 

Trekking Pro Naturissa IHANAT värit:

736432.jpg

Lisäksi ostin lehden ja sakset. Noi HipHopit sain kaupanpäällisenä! ;)

736433.jpg

 

Maanantaina sitten aloitimme varsinaisen lomareissumme lasten kanssa. Ensin suuntasimme Ikaalisiin Ti-Ti Nallen taloon. Talo ei saavuttanut ihan samanlaista suosiota kuin viimevuonna. Mutta kyllä siellä nytkin lapsilla hauskaa oli.

 

Leevi keskittyy naulan hakkaamiseen. Söpö!

736410.jpg

 

Peetu kauppiaana:

736413.jpg

 

Ikaalisista jatkoimme matkaamme Tervakoskelle josta meillä oli varattuna mökki torstaihin asti. Tiistai päivän vietimme Puuhamaassa, mutta ikävä kyllä kamera unohtui mökkiin. L Puuhamaan uimapuolella ei oltu ollenkaan, kun oli aika viileä päivä, mutta erittäin hyvin aika kului muissa touhuissa. Eityisen hauskoja poikien mielestä olivat kiipeilytelineet ja pomppujutut.

 

Keskiviikon vietimme Hämeenlinnassa ja pääsin myös käymään (kaksikin kertaa!) Wetterhoffin myymälässä. Ja voi luoja kuinka kaunista siellä oli. Kaikki oli niin ihanasti laitettu esiin.

 

Ostin vyyhdin Veeraa, 4 vyyhtiä Sofiaa ja 4 vyyhtiä Sivillaa.

736434.jpg

 

Kerrassaan herkut värit!

 

736435.jpg

 

Ostin myös Hjerta Sock -sukkalankaa pari kerää ja kaksi pientä vyyhtiä Rohdin(?)pellavaa.

736437.jpg

 

Mitä kummaa tuosta pellavasta voi tehdä?

736439.jpg

 

Ostin myös saippuoiota, kirjanmerkin, mehiläisvahasta tehdyn enkelin ja tuon jutun millä tehdään sitä putkiloa. ;) Siis sitä i-cordia.

736441.jpg

 

Ihastuin kovasti näihin kattilavahteihin:

736442.jpg

 

Ja näihin avaimenperiin:

736443.jpg

 

Kävimme myös kiertelemässä linnassa ja kummasti pojat sielläkin jaksoivat kiertää ja viihtyivätkin. Vettä satoi melkein kaatamalla, mutta ei me annettu sen haitata.

 

736407.jpg

 

Perhepotretti:

736414.jpg

 

Torstaina luovutimme mökin ja jatkoimme matkaa Helsinkiin. Vähän harmaita hiuksia aiheutti ajaminen Helsingin keskustassa, mutta niin vain siitäkin selvittiin. Matkasimme siis Korkeasaareen. Eläimiä ei kovin paljoa nähty. Tai näimme kyllä, mutta kaikki oli niin kovin kaukana. Ja lapsien, varsinkin Leevin, oli vaikea hahmottaa tiikeriksi jotain pientä korvaa jossain kaukakana. korkeasaari oli pettymys ja aika sekava.

736412.jpg

 

Korkeasaaren reissun jälkeen suuntasimme Turkuun josta oli varattuna hotelli huone. Lapset tykkäs Kovasti kylpyammeesta ja taisikin olla ensimmäinen kerta kun olivat tappelematta kylvyssä yhtä aikaa. ;)

736415.jpg

 

Hotellin maukkaan ja monipuolisen aamupalan jälkeen jatkoimme matkaamme Naantaliin ja Muumimaailmaan. Pojat tykkäs kun parkkipaikalta mentiin pikkumatka linja-autolla ja sitten vielä muumi junalla toinen pikkumatka. Vettä satoi kuin aisaa ja Leevi varmisti, että ihan taatusti astui jokaiseen vesilätäkköön lenkkarit jalassa. :) Mutta sade onneksi lakkasi pian ja aurinkokin alkoi paistaa ja kuivatteli vaatteetkin. Muumimaailma oli ihana ja lapset oli onnessaan!

 

Leevi kättelee Hemulia:

736408.jpg

 

Peetu tutkii Muumien laivaa.

736411.jpg

 

Ehdottomasti jännittävimmät paikat muumimaailmassa oli Noidan koti, Hattiwattien luola sekä mörön luola. Varsinkin noita tuotti vähän jopa kyyneleitä ja siitä pitikin mennä nopsaan ohi.

 

Muumimaailman jälkeen ajeltiinkin sitten takaisin Jalasjärvelle. Oletin, että pojat sammuisivat kuin saunalyhdyt kun autoon pääsevät, mutta mitä vielä. Vaikka matkaa oli noin 370km ja oli päivä kävelty ja touhuttu muumimaailmassa, niin eivät nukahtaneet. Mutta eivät kyllä marisseetkaan. Käkättivät ihan ihmejutuille ja väittelivät, että kummastako päästä sateenkaari alkaa. Pojille sai kyllä nauraa välillä ihan veet silmissä.

 

Reissun aikana valmistui sukat Tapiolta ostamastani Fabelista. Huono kuva, koska sukkien omistaja on jo untenmailla.

736448.jpg

 

Malli: perussukka, koko noin 25, päällä 2o2n ribbiä.

Lanka: Fabel

Langan menekki: 35g 

Puikot: 2,5mm bambut

 

Reissusta jäi tosi hyvä mieli ja kertaakaan ei kaduttanut, että lähdettiin. Pojat jaksoivat tosi hyvin koko matkan ajan. Ja erittäin hyväksi ostokseksi osoittautuivat MP3 soittimet, jotka ostettiin pojille ennen reissuunlähtöä.

 

Huomatkaa muuten, että Laukkuvaihdosta saamani laukku esiintyy kuvissa. Se oli kovassa käytössä!