Eilen "taas" ompelin... Leeville aloin tekemään sellaista lahkeellista bodya. Kaavat oli uusimmassa Ottobre lehdessä. Kankaat olen itseasiassa leikannut jo ajat sitten, mutta eilen aloin tosiaan sitä ompeleen. Susi tuli siitäkin! En ilmeisesti ollut ajatellut YHTÄÄN mitään kun olin kankaita leikannut. Kankaana mulla oli trikoo jossa on vaalean ja vähän tummemman sinisiä poikki raitoja. Etukappaleessa raidat menee ihan oikein, mutta takakappaleissa ihan päin honkia. Langan suunta (?) viturallaan. Ja kuinka ollakaan, tuota kangasta ei ollut tarpeeksi, että olisin voinut leikata uudet takakappaleet. Voi v... Tuli väkisinkin mieleen se vanha laulu (?)... "Hiiri se kissalle takkia ompeli..." jne. ;)

Ompelin sitten Peetulle eilen ihan perus gollege housut. Kuminauhalle kuja vielä ja valmiit ovat. Tahtoo jonkun näistä!!! Kuinka paljon nopeanpaa ompelu sujuisikin, kun olis saumuri. Mutta ne maksaa hunajaa! Paljollako saa hyvän ja helppokäyttöisen saumurin? 500-700 euroa?! Mitähän sitä pitäis tehdä, että sais saumurin? Ärsyttää, tympii ja v...tuttaa, kun joutuu yhden sauman ompeleen kymmenen kertaa ihan perus koneella! Kun ei aikaa muutenkaan ole paljoa ommella.

Luin myös pellava housujen ohjetta Ottobre lehdestä. Kankaat olis ostettuna, vielä puuttuu rohkeus alkaa leikkeleen pellavaa. Ostin sellaista valean vihreää pellavaa, josta olis suunnitelmissa tehdä molemmille pojille caprit. Vai onko pojilla caprit? ;) Leeville suunnittelemieni housujen ohje menee täysin yli hilseen... siis oikeesti. Miljoona sanaa joista en ymmärrä edes mitä ne tarkoittaa tai jos ymmärränkin, niin ei hajuakaa miten se tehdään. Esimerkkejä: "...tee kulman aukileikkaus..." Miten?! Tikkaamisesti ohjeessa puhutaan vaikka kuinka ja paljon. Mutta mitä hittoa se tarkoittaa?! "Neulaa halkiovarat oikeaan asentoonsa ja läpitikkaa valehalkio op:lta." Yhtä kysymysmerkkiä! "Ompele halkion ulkoreunaan ja takataskujen suihin trenssit mallipiirroksen mukaan" Mitkä hiton trenssit?!

Mun täytyy varmaan unohtaa koko ompelu harrastus... Ihan kuin hepreaa lukis. Tai sitten täytyy ohje heittää pöpelikköön ja ottaa maalaisjärki ja mutu tuntuma käyttöön. ;)

Kesäkuussa tulossa blogini 1 vuotis synttärit! Luvassa arpajaiset. Olkaahan kuulolla!! ;)