Eilen kirjoitin piiitkäään tarinan tänne, mutta se katos. Meillä on netti yhteys ollut kenkulla tuulella jo pitkän aikaa. Katkaisee yhteyksiä vähän väliä. Jonkun vartin ehkä on kerrallaan päällä ja sitten katkeaa. Mitään aika rajoituksia mihinkään suuntaan ei asetuksissa ole, kait se yhteyden tarjoajan puolella on se vika. Kerran tallensin eilisen tekstini välissä ja alku tekstistä säilyikin. Mutta loppu katos bitti avaruuteen. Onneksi lapset oli jo nukkumassa kun tämä tapahtui. Ei olisi kielenkäyttöni ollut lapsien korville sopivaa. Ketutti niin vietävästi. Mutta siis asiaan…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Mulla tulee aina silloin kun saan jonkun työn valmiiksi, sellainen olo, että mitäs nyt sitten. Kestää tosi kauan kun taas löydän jonkun kivan jutun mistä innostun. Tällaisina hetkinä saatan aloittaa monen montaa työtä joita sitten sen pari riviä teen ja puran kun ei innostukaan. Ja yleensä haluaisin tehdä just sitä juttua, mihin ei nyt juuri sillä hetkellä satu olemaan lankoja tai jos olisikin, niin ne on tietysti ihan väärän väristä tai vähintäänkin väärän sävyistä. Mulla tahtoo muutenkin olla, että ostan korkeintaan kaks kerää jotain lankaa ja eihän siitä loppujen lopuksi saa vielä mitään?! Korkeintaan sukkaa, lapasta, huivia, myssyä… Kun haluttaisi välillä tehdä jotain isompaakin. Mutta ikinä ei ole mihinkään tarpeeksi lankaa. Siis jos ei ole varta vasten ostanut jotain tiettyä juttua varten lankaa. Entäs kun tulee se inspiraatio, että nyt juuri tällä sekunnilla haluan aloittaa juuri tuon paidan itselleni juuri siitä tietystä langasta. Ei auta itku markkinoilla. Pakko vain siirtää kunnes on mahdollisuus käydä hakemassa lankaa. Ja kun asuu pikkuruisessa kaupungissa (!), josta ei saa kun Novitan lankoja. Täytyy varmaan kunnostautua tuossa asiassa niin, että en enää ostele yhtä kerää tuota ja toista kerää tuota, vaan ostais useamman kerän jotain samaa lankaa. Tuota täytyy ainakin harkita. Ja kun ihmismieli on niin ailahtelevainenkin vielä, tai ainakin minä olen. Toisena päivänä tykkään tuosta ja toisena taas tuosta. Ehkä vielä etsin itseäni… ;) Toki on niitä kesto suosikkejakin.

 

Olen ihan huippu kade niille kanssa neulojille joilla on aikaa kutoa vaikka kuinka paljon. Teidän blogeista on ihanaa käydä katsomassa mitä kaikkea teiltä valmistuukaan lyhyessä ajassa. Lähes joka päivä on uusi paita tai vastaava valmis. Ja itseltäni valmistuu sukkapari silloin ja toinen tällöin. Ehkä sitä aikaa on sitten kun lapset kasvaa, niin ainakin yritän itseäni lohduttaa. Kun vain malttaisi odottaa. Peetu on 3v ja Leevi 1,5v. Muuta eivät keskenään tee kuin taistele milloin mistäkin… :) Jos joku keksisi myydä aikaa, ostaisin oitis. Laittaisin vaikka viimeiset pennoseni siihen…

 

Ja kun tuntuu, että en ehdi itselleni tekemään mitään. Lahjajuttuja on jonossa odottamassa, mutta kun ne ei kaikki kiinnosta. Niitä vain on pakko tehdä. Joululahjat olis nyt työn alla. Jos vain jättäis kylmästi joululahjat tekemättä ja ostais jotain. Ei sekään ole ratkaisu. Tykkään tosi paljon antaa jotain itsetekemääni lahjaksi. Ja yleensä lahjojen tekeminen on kivaa, nyt vain on jokin hetki menossa, joka kyllä menee ohi kun vain vähän ensin puran itseäni. ;)  Janne tilas jo viime talvena käppyräkärkiset huopatossut itselleen, ne olen luvannut nyt täksi talveksi tehdä. Ja myös teenkin. Kaksi kiekkoa Pirtin kehräämön hahtuvaa luulis riittävän?!

 

Siitä olen ihan huippu iloinen, että pääsen viikonloppuna käymään Tapion kaupassa!! Lähdetään mun lapsuuden kotiin Jalasjärvelle ja sieltähän ei ole kuin kiven heitto Tapion luo. Olen ajatellut ostaa ainaskin merinosilkkiä ja dropsin alpakkaa. Ja luultavasti jotain muutakin tarttuu mukaan. Periaatteessa olisi mahdollista käydä myös moikkaamassa Jari Mäkeä, mutta tuskinpa jaksan. Sillä on loppujen lopuksi aika pieni väri valikoima Kool Aideissa. Vois tilata jostain niitä mehuja.

 

Täytyisi muistaa nyt Jalasjärvellä kuvata tekemiäni käsitöitä, siis niitä, jotka olen antanut sinne lahjaksi. Siellä on ainakin pari ristipisto taulua, kolmiohuivi, torkkupeitto (kangaspuilla), pari tuohityötä, kivenhionta juttuja. Kun vain muistaisin kuvata. Muutenkin pitäisi kuvata wanhoja töitä. Olis keinuheppaa, kehtoa, kelloa, hopea korua yms. yms.    ;)

 

Eilen illalla kokeilin kutoa Idenen Bamboo –lankaa. En tykännyt, en ollenkaan! Tosi löyhäkierteinen lanka. Ei ollenkaan suostunut yhteistyöhön mun kans. Mutta enköhän siitä kuitenkin jonkun joululahjan saa valmiiksi.

 

Tästä tuli nyt tylsä kuvaton postaus, mutta ei oikein ole mitään esitettävää. Seuraavalla kerralla sitten. Viikonlopun jälkeen ainakin esittelen Tapio kauppa ostokseni! ;)