Kyllä täältäkin suunnalta aina jotain peintä valmistuu.

84116.jpg

Tiedot:

Malli: Novita kesä 2006

Lanka: Novita Havaiji

Langan menekki: Vähän vajaa 500 g (Ohjeessa oli sanottu 600g)

Puikot: 5 mm pyöröt

Tästä tuli valitettavasti iso... Täytyy katsoa, saisiko sitä jostain kohti kursittua kasaan sen verran, että sitä pystyisi pitämään. Tuskin. Harmittaa. Olisko ideoita mitä kannattaisi tehdä? Syödä Paljon suklaata, että lihois sen varran kuin toppi vaatii??! ;) Ei ehkä ihan hyvä idea.

Minuun iski ihan mahdoton ompelu vimma!!! Osittain tästä saa syyttää Susannaa, joka tekee vallan ihania ompeluksi lapsosilleen ja joita käyn aina hänen blogistaan kurkkimassa.

Ostin uusimman Ottobre lehden muutamia viikkoja sitten ja ajattelin, että aloitan ihan tavallisesta perus t-paidoista pojille ja toivottavasti päädyn niihin ihaniin poikien capri housuihin. Eilen kävin paikallisessa Pienessä kangaskaupassa, jossa oli pääasiassa verhokankaita. Tosi vähän asustekankaita. Vain yksi kangas löytyi, jota sitten koko ISON palasen ostin. Siitä tekee oikeesti ainakin 20 pienen pojan t-paitaa. Jotain trikoota kait se on. Myyjä ainakin sanoi, että trikoo on hyvää t-paitoihin. Mielessäni kyllä olin ajatellut ostavani jotain ihan muunlaista kangasta. Ohjeessakin oli sanottu, että jotain interlockneulosta tai jotain, mitä se siten ikinänsä onkin. Mutta, tuolla oli hyvä harjoitella. Nyt haaveilenkin, että pääsisin kunnon kangaskauppaan ostelemaan kankaita. Saumuria en omista, mutta wanhan tavallisen ompelukoneen. Koneessa ei ole edes sitä joustoneulosta. Kuulostaako toivottomalta?! ;)

Lapset nukkui kiltisti omissa sängyissään, mies katsoi lätkää olohuoneessa ja minä huudatin ompelukonetta keittiössä. Välillä manasin ja tein vaikka mitä, kun kone ruttasi alalangan koko ajan. Mutta sitten se alkoikin toimiin ihan nätistä. Noin klo. 22.30 oli t-paita valmis, aikaa meni siis kaiken kakkiaan parisen tuntia aloittaen kankaan leikkaamisesta ja päätyäen valmiiseen paitaan. Koko on noin 104 senttinen, Peertulle tuota ekaa paitaa kaavailin, mutta tuli siitä hieman knahti masun kohdalta, tais tulla siis Leeville... tai sitten ei kenellekään.

Ja tässä kuva:

84117.jpg

Mutta, siinä se nyt on! Kiero joka suuntaan, mutta ottakaa huomioon, rakkaat blogini lukijat, että tämä on ihka ensimmäinen vaate jonka ompelin!!! Ettehän ole turhan kriittisiä?! ;)

Paljon on vielä parantamisen varaa, mutta loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinen ekaan paitaani! Tässä vielä toinen kuva, meitsikin siellä taustalla... ;)

84118.jpg