Taas on aikaa kuilunut edellisestä postauksesta. Kiirusta pitää!

Leevi alkoi ripuloimaan  viime viikolla loppu viikosta. Lauantai illalla nousi kuume ja sunnuntaina kävin poikaa näyttämäs päivystyksessä. Pari päivää kirjoitti sairaslomaa ripulin takia. Sunnuntai illalla aloin kahtoon Leevin suuhun ja se oli ihan täynnä rakkoja. Tarkempi tarkastelu osoitti, että rakkoja löytyi suusta poskien sisäpinnalta, kielestä, huulista, pakaroista ja varpaiden väleistä. Kyseessähän on siis enterorokko, ihmisten suu ja sorkkatauti. Mitään tekemistä sillä ei ole eläinten suu ja sorkkataudin kanssa. Edellisen kerran Leevi on syönyt sunnuntaina aamupäivällä. Onneksi juo tosi hyvin joten ei ainakaan vielä kuivumisen merkkejä ole. Mutta eipä se itellekään ruoka maistuisi jos olisi suu täynnä rakkoja. Puhuminenkin selvästi sattuu, joten meillä on nyt sellainen pieni pulloposkinen mykkä poika. Pulloposkinen siksi kun pullistaa poskensa, kait se vähän helpottaa kun ei posket koske mihinkään. on jo ikävä sitä kälättävää pientä iloista poikaa! Yöt on ollut tosi huonoja. Selvästi herää öisinkin nälkäänsä monet kerrat, maha murisee aina siihen malliin. mutta mikään ruoka ei kuitenkaan maistu ja ei pysty syömään. Toivottavasti kuitenkin alkaisi poitsu pien parantumaan. täytyy hakea lisää sairaslomaa, ei Leevi vielä huomenna ole hoitoon meno kunnossa. Peetulla tämä enterorokko on ollut jo kaksi kertaa. Leeville tämä on eka kerta. Ainakin toistaiseksi vaikuttais siltä, että Peetu tällä kertaa välttyy tältä taudilta. ** koputtaa puuta **

Lauantaina vietettiin Jannen kanssa vapaapäivä! Lähdettiin aamulla kuuden maissa ajelemaan kohti Haaparantaa ja Ikeaa. Meillä oli oikein kiva päivä. Siitä postimyyntien poistopisteestä löysin ihtelleni toppatakin, Leeville toppahaalarin ja talvi kengät. Kaikki yhteensä noin 80 egee. Siitä Ikean vieressä olevista pikku putiikeista löytyi vielä Peetullekin talvikengät noin 20 egellä. Ikeassa menetti ajantajun ihan kokonaan. Aika siellä meni siivillä ja poislähiessä vain huomasi, että oli kulunut monta monta tuntia Ikeassa. Paljon oli tavaraa ja mielestäni edulliseen hintaankin. mukaan Ikeasta tarttui mm. kenkäteline, seinähyllyjä, lamppuja, pussilakasettejä. Ikeaan täytyy kyllä lähteä toistekin ja vaikkapa ihan peräkärryn kanssa! ;)

949073.jpg

Ruoka Ikeassa oli herkullusta ja halpaa. Käsityö / askartelu kauppoja en Haaparannasta löytänyt, mutta eipä sekään harmita. ;)

Jotain on valmistunutkin.

949071.jpg

Tossuja

Ohje: omasta päästä

Lanka: Garnstudio ´s Eskimo

Langan menekki: Koon 28-29 tossuissa 88g ja koon 24-25 tossuissa 60g

Puikot: 8mm bambut

949070.jpg

Ohje: tavis sukka, koko noin 28-29

Lanka: Opal Acapulco

Langan menekki: 36g

Puikot: 2,5mm bambut

 

-10% tilanne:

2554 g -  184g =  2370g