Tai no joo, lomalta tultiin kotiin jo tuossa viime tiistaina. Oli oikein ihana loma! Kaikilla oli pääsääntöisesti hauskaa ja oli ihana katsoa lapsia kun ne nautti täysin siemauksin. Pahimmilta haavereiltakin vältyttiin. Ensin ajettiin täältä Kannuksesta Jalasjärvelle ja oltiin siellä vanhempieni luona yötä. Seuraavana aamuna lähdettiin ajelemaan Ikaalisiin ja Ti-Ti Nallen elämystentaloon.  Siellä oli tosi ihana katsoa lasten touhuamista, kaikki oli järjestetty tosi hyvin. Siellä Leevi jotenkin "astui ulos kuorestaan"...Hankala selittää. Tehtiin niin, että molemmat tenavat sai mennä minne tykkäsi ja toinen juoksi toisen ja toinen toisen perässä. Näin kummankaan lapsen ei tarvinnu mennä pakosti sinne minne toinen meni vaan molemmat sai mennä omia polkujaan. Tässä hieman kuvia sieltä.

Leevi Pallo saavissa. ;)

123743.jpg

Peetu samaisessa paikassa

123745.jpg

Leevi kurkistelee. Leevillä muuten päällään ompelemani pellava housut. ;)

123744.jpg

Peetu pupu! suloinen!

123746.jpg

Eka yö oltiin Ikaalisissa jossain mökki kylässä. En nyt tähän hätään muista paikan nimee. Otettiin sellainen neljän hengen pätkä luhti talosta. Mökissä oli kaksi kerrossänkyäs, pöytä ja tuolit, jääkaappi ja keittolevy. Kerrossänkyjen väliin mahtui juuri ja juuri Leevin matkasänky kun käännettiin pöytä toisin päin. Vessa ja peseytymistilat oli noin 100m päässä. Ei välttämättä lasten kanssa kovin hyvä paikka, mutta ihan hyvin kuitenkin pärjättii. Ja kyllä kai sitä pärjää kun on pakko pärjätä. ;)

Meillä oli myös lemmikki! Mökin alla asusti siili. Tuhottoman söpö ja kesy. Mökin terassilla Jannen kans istuttiin ja syötiin iltapalaa kun mökin alta alkoi kuulumaan rapinaa. Säikahdin eka että siellä on rotta. Joten oli melkoinen helpotus kun se olikin siili. Tarjottiin sille karjalanpiirakkaa ja hyvin kelpas. Söi kokonaisen piirakan. Tuli syömään jopa Jannen kädestä. En tiä olisko sille saanut karjalanpiirakkaa syöttää, mutta hyvin se näytti kelpaavan. ;)

123748.jpg

Seuraavana aamuna jatkettiin matkaa Tampereelle.  Käytiin Näsinneulassa ja Delffinaariossa.  Oli kiva viettää päivä vähän rauhallisemmin. Ja kyllä lapset (ja aikuisetkin) tykkäsi katsoa delffiineitä. Tampereelta ajettiinkin sitten Tervakoskelle. Sieltä oltiin edellisenä iltana varattu mökki. Oli ihana päästä hyvin varusteltuun mökkiin ja jossa oli myös tilaa. ;) Tervakoskella kun oltiin, niin tottakai kaksi seuraavaa päivää kuluikin sitten Puuhamaassa. Siellä riittikin sitten lapsilla ihmettelemistä ja touhuttavaa. Ei yksi päivä olisi riittänyt. Kun tuntui, ettei kaksi päivääkään riittänyt. Huono puoli oli, että koko ajan oli 30 astetta lämmintä ja taivaalla ei pilven hattaraa. Pomppimisen sietämätön nautinto! ;)

123747.jpg

Puuhamasta ajeltiinkin sitten takaisin Jalasjärvelle ja oltiin siellä pari yötä. Käsitöihin en koskenutkaan koko aikana. Jari Mäeltä kävin hakemassa Kool Aideja. Kaksi pussia kutakin!

123742.jpg

Jalasjärvellä aloin ihmettelemään äitini viinamarja pensaita. Kotona tarkistin omanikin ja totesin, että sama vika Rahikaisella.

123749.jpg

Osaako kukaan sanoa mitä tämä on ja onko mitään enää tehtävissä?! Tuollaista esiintymää on sekä mustissa että punaisissa marjoissa ja äidilläni oli myös viherherukassa ja akileijassa. Tuota esiintyy marjoissa (kypsissä ja raaoissa) sekä lehdissä. Kovasti olisin kiitollinen jos joku osaisi sanoa mitä tuo on. Tarkoitukseni on kyllä käydä jostain kysymässäkin. Netistä en löytänyt. Kannuksen puutarha oli jo tältä kesää laittanut lapun luukulle, mutta jossain vaiheessa pitää Kokkolassa käydä, niin täytyy sieltä käydä kysymässä.

Nyt sitten kun ollaan kotona alkoi sairastelu! Plääh! Leevillä henki ahtaalla, silmät ja nenä vuotaa ja aivastelee. Ne ihanat siitepölyt taas. Oliskohan nyt heinän vuoro?! Tätä osasin odottaa, mutta tympii silti! Tälle aamua Janne oli poikien kans ulkona jonkun aikaa ja siellä oli mennyt Leevin henki tosi ahtaalle. Eilen ja tänään on käyty terveyskeskuksessa ottamassa spiiralla lääkettä. Kun nyt ei tarvisi osastolle mennä... Täytyy kahtoo, että jos ei olo ala helpottaa, niin pitää hommata Leeville vahvemmat allergia lääkkeet.

Nyt Lostia katsomaan!! Ihana sarja!!! ;)