En oo pitkään aikaan malttanut niin kauaa istua tietokoneen ääressä, että olisin saanut blogini päivitettyä. On ollut sellainen kutomis vimma päällä, jokainen vapaa hetki on kyllä hyötykäytetty. ;) No juu, valmista ei niin paljoa ole kuin voisi luulla. Paljon on ollut taas sellaisia joita on aloitettu pari riviä ja purettu sitten. Mutta jotain on myös valmistunut.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ensinnäkin Peetun paita. Edelleen vetskaria vaille… Kuvaan laitoin pari hakaneulaa pitämään halkion kiinni. Vetskari olis kyllä jo. Mallailin, että luonnonvalkoinen vetskari passaa ihan kohtalaisesti paitaan. Mutta kukahan sen vetskarin ompelis, se on sitten asia erikseen. Täytyy varmaan joku nakittaa siihen hommaan. ;)

 

200134.jpg

 

Tiedot:

 

Malli: Suuri käsityölehti tai Moda (etsin tarkemman tiedon kunhan viitsin)

Lanka ja langan menekki: Novita Samos lehmuksen vihreänä ja sitä kului alle 350g

Puikot: 4mm addi pyöröt

 

Viime viikonlopun aikana innostuin tekemään parit kämmekkäät. Nämä ekat tein ihan itselleni. En olis kyllä uskonut, että ihastun tuohon väriin ihan suunnattoman paljon! Luulin, etten ole tuollaisten värien ystävä. Hiemanmuutin ohjetta ja tein helmineuleen sijasta ihan pelkkää sileää.

 

200135.jpg

 

Malli: Polysemiakämmekkäät, Ulla nettilehti

Lanka ja langan menekki: Novita seitsemän veljestä ja lankaa kului noin 50g

Puikot: 4mm bambut

 

Nämä kämmekkäät menevät pukin kontiin. Tähän muutin ohjetta vielä lisäksi sen verran, että tein joustimen 1 kiertäen oikein, 1 nurin.  Tiedot muuten samat kuin edellisissäkin kämmekkäissä.

 

200136.jpg

 

Näitä sukkia jo aikaisemmin esittelinkin. Menevät myös pukin konttiin. Nää on ollut jo kauan valmiina, mutta en vain ole saanut laitettua valmiista sukista kuvaa. Laiska mikä laiska. ;)

 

200137.jpg

 

Tiedot:

 

Malli: Jussisukat, Suuri käsityölehti 6-7/2006, sukka liite

Lanka ja langan menekki: Seitsemän veljestä ja lankaa meni noin 250g

Puikot: 4mm bambut

 

En muuten suosittele kerimään yksin ilman mitään telinettä vyyhtiä keräksi. Siitä ei tule kuin hillittömän sotkuinen lanka kasa ja miljuuna kirosanaa. Eilen illalla Jannen ollessa nukuttamassa poikia yöunille niin ajattelin keriä sellainen Rowan dk vyyhdin keräksi. Ajattelin, että eihän siinä ole kuin 50g ja vain 200m, helppo juttu! No joo, ei ollutkaan. Alku mene loistavasti, mutta kun alkoi vastutamaan niin sitten vastustikin oikein tosissaan! No nyt lanka on jo kerällä… tai siin kahdella kerällä. Suutuksissani kiskaisin langan poikki ja heitin sotkun (ja itse asiassa keränkin) huoneen nurkkaan ja lähdin rauhottamaan mieleni. ;) Kyllä mä sitten illan päälle selvitin sen sotkunkin.

 

Ostoslistalla olisi kerijälaite. Katsoin, että Kauhavan kangas aitassa se maksaa 38 euroa. Kannattaakohan sieltä ostaa vai saako jostain muualta halvemmalla? Vyyhdin puutkin jo olisi. Tai kai ne oikeastaan on lainassa. Anopilta ja appiukolta. ;) Olivat olleet talon vintillä tai jossain kun olivat talonsa ostaneet. Vyyhdinpuut on vuodelta 1932! Vähän kaipaavat fiksausta, mutta kyllä niistä vielä hyvät tulee! Ei voi kuin ihmetellä sen ajan kädentaitoja. Laitan vyyhdinpuistakin kuvan myöhemmin.