Maanantaina lähdettiin ajelemaan Jalasjärvelle. Äkkilähtönä jota ei kamalasti etukäteen suunniteltu vaikka tiedossa olikin että lähdetään. Jääkaappi ammotti tyhjyyttään joten ajateltiin, että käydään sitten välillä syömässä jossain. Pyhäpäivänä... ;-/ Kannuksen ABC oli auki, joten oletin, että tottakai muutkin huoltsikat on auki... eipä ollut. Iso kiitos kuuluu kannettavalle DVD soittimelle jonka avulla ja ansiosta pojat jaksoi matkan hyvin. Evijärven huiteissa alkoi kuulumaan, että äitiiiii, mua janottaa niiiiiiiiin kovasti. Onneksi Kauhavalla oli Esso auki josta saatiin pojille pillimehut ja itelle kahvit. Jalasjärvellä sitten hoksattiin, että meltä unohtui Leevin matkasänky kotia. Mietittiin kyllä että miten ihmeessä saadaan poika nukkumaan kun ei se ole viereenkään tottunut nukahtamaan. Onneksi veljen tyyöystävän vanhemmilta saatiin hakea pinnasänky lainaan. Aina kaikesta jotenkin päin selviää. Keskiviikko illalla ajeltiin kotia.

Jalasjärven reissun aikana sain tehtyä Jannelta saamistani Noroista ihtelleni ihkut lapaset.

318905.jpg

318906.jpg

Tiedot:

Malli: omasta päästä

Lanka: Noro K

Puikot: 4mm bambut (olis saanut olla 4,5mm tai jopa 5mm puikot, mutta en omista sen kokoisia sukkapuikkoja.

Nää oli hankala kuvata tai sitten en vain osaa. Mutta jospa noista jonkun tolkun saapi. Ite tykkään ja kovasti!

Sain vanhemmiltani tallinnasta tuodun ihanan pehmoisen synttärilahjan! Ensin kuvaan pääsivät mohair sekoitteet:

318909.jpg

Ylhäältä vasemmalta aloitetaan:

BBB dany soft, 100% akryyli kahtena eri värinä, Emmebi Vogue 40% mohair, 40% dralon ,20 % wool, BBB Contessa print 50% mohair, 50 % akryyli, BBB Kid mohair kahtena eri värinä 70% kid mohair, 30% poliammide ja viimmeisenä Irrestringibile Fran 60% viscose 35% mohair 5% polyamid

Ja sitten muut:

318910.jpg

Oikealta Match Strympf und Sportwolle, On line sukkalankaa kahtena eri kirjavuutena,  On line Tessaa ja vielä Titan Wool Winneriä kahtena eri värinä kaksi kerää kumpaistakin väriä.

Parista tallinnan sukkalangasta tein testisukat.

Tässä tuosta Match langasta tehty testisukka. Tämän tein kun ajeltiin kotiin jalasjärveltä. Oli muuten tosi kätevä sellainen pieni korvaan laitettava led valo! Sen avulla näki ihan hyvin kutoa pimeässä autossa.

318911.jpg

Sitten vielä siitä On line sukkalangasta pikkuriikkinen testisukka. Tämän tein oikeastaan vain siksi, koska halusin opetella tekemään tiimalasi kantapään! Ja sehän olikin helppo, en kyllä enää teekään tavis kantapäätä!

318907.jpg

Tuo On line tuntui nyppyyntyvän jo kutoessa jonkin verran, että en tiedä kuinka sitten käytössä kestää. Tuossa on vain 8 silmukkaa puikolla joten ei ainakaan tästä taloudesta löydy nuin pikkuista jalkaa johon voisi sukan laittaa, mutta tulipahan kokeiltua.

Mutta nyt suunnittelemaan. Tahtoisin tehdä ihtelleni palmikkosukat! Mutta en löydä kivaa mallia... Täytyy jatkaa etsimistä tai soveltaa omasta päästä. Se silmukkamäärä on vain mun mielestä hankala päättää. Siksi teen mieluummin valmiista ohjeesta. Saa suositella palmikkosukka ohjeita! ;)