Ompelen Leeville niitä Ottobren pellava housuja ja täytyy sanoa että vastustaa... vastustaa niin p...leesti. Reisitaskuihin tökkäs, kun ei ymmärrä niin ei ymmärrä. Päätin, että olkoon koko reisitaskut. Tuskinpa 1,5v niitä kaipailee. Ja onhan siinä sentään sivutaskut ja takataskut. Ne sentään onnistui ihan hyvin.

No, aloin ompeleen sisä- ja haarasaumoja yhteen... Ompelukone valitti tikkauksia tehdessä kuin viimeistä päivää. Välillä jäi junnaamaan paikoilleen. Kait parhaimmillaan saumojen kohdissa 6-8 kertainen pellava oli ihan liikaa mun Wanhukselle. Sain tikkaukset tikkailtua kuitenkin vastusteluista huolimatta ja käänsin housut oikein päin ja aloin tutkailemaan aikaansaannostani... Ja voi hitto... olin tikannut taskupussin haarasaumaan kiinni. Pääsi muuten eräskin voimasana. En ymmärrä miten en ollut aikaisemmin huomannu. Ei auttanut kuin purkaa ja tikata uusiksi. Ja taas samat paikoillaan junnaamiset ja valitukset Wanhuksen osalta.

Niin ja meinas ihan unohtua... Valehalkio! Siis ihan oikeesti, miten?! Tavasin ohjetta enkä tullut hullua hurskaammaksi. Kait sitä pitäis joku ompelijan perus raamattu hommata josta selviäis jotkut ihan perus jutut miten ne tehdään. Tulin siihen tulokseen, että olin tuhoon tuominnut koko valehalkion ji kankaita leikatessani. Joten, eipä tullut valehalkiota näihin housuihin...

Nyt housut olis sillä mallilla, että vyötärö pitäis huolitella; laittaa kuminauha ja harkitsen laittavani myös nyörin. Muuten tulee jotenkin niin alastoman näköiset housut kun ei ole sitä valehalkiotakaan. Ja lahkeiden suut pitäis myös laittaa oikeaan pituuteensa. Olishan nuo jo varman valmiit, mutta en ole saanut aikaiseksi mittailla Leeviltä vyötärön ympärystä kuminauhaa varten (vois kait sen tehdä summissakin) enkä myöskään saanut aikaiseksi laittaa housuja Leeville päälle, että sais lahkeet oikein pituisiksi. Housut näyttää muuten ihan hirmu leveiltä. Voi olla että olis pitänyt tehdä astetta pienemmät housut...

Harakoille tuntuu nuokin housut menevän. Mutta aika näyttää. Laitan kyllä kuvia housuista kunhan ovat täysin valmiit.

Eilen illalla piirtelin paitojen (lyhyt ja pitkähihaisten), housujen ja shortsien kaavoja. Lainasin kirjastosta kirjan, jossa oli ihania roolivaatteita. Ne täytyy kyllä varastoon piirrellä että on sitten mistä alkaa tekeen kun on tenavilla naamiaisia tiedossa. Jospa tässä joku päivä sais leikeltyä kankaita noihin paitoihin ja housuihin. Mä en aio luovuttaa ompelu jutuissa ihan vähällä... Tahtoo oppia! ;)

Tekeillä on myös Branching Out Idene mohairista. Muutama mallikerta vielä ja huivi olis valmis. Siitäkin kuvia sitten valmiina. Tässä linkki myös suomenkieliseen ohjeeseen.

1v synttärit ovat 21.6. Silloin kirjoitin vuosi sitten ekan postaukseni blogiini. Kaikkien tuona päivänä kommentin uusimpaan kirjoitukseen jättäneiden kesken arvotaan... jotain. En vielä tiedä mitä, mutta jotain käsitöihin liittyvää kuitenkin. Mutta tarkempaa tietoa lähempänä tuota synttäri päivää!